De achthonderd kijkt positief naar verleden jaar èn toekomst

Beoogde ambitie De achthonderd ondanks corona op schema

Dit artikel verscheen 9 juli 2020 in het Eindhovens Dagblad

De ambitie van De achthonderd  is om in 2023 tenminste 800 mensen van 18 jaar en ouder met een maatwerk opleidingstraject te hebben begeleid naar duurzame arbeidsrelaties. Waarvan 100 in dit  eerste jaar lopende jaar. Tot aan de coronacrisis lag het programma prima op schema. Na het geleidelijk afschalen van de lockdown is door alle partners hard gewerkt om de opgelopen achterstand in te halen. Dit is gelukt en in september wordt de doelstelling van 100 kandidaten alsnog gerealiseerd, zo blijkt uit de aanmeldingen. 

Het artikel over De achthonderd in het Eindhovens Dagblad geeft dus niet helemaal goed weer wat de stand van zaken is. De opvatting dat het eerste jaar 200 plaatsingen hadden moeten plaatsvinden, berust op een misverstand. Wel is dat de ambitie voor het komende jaar.

Vooruit kijkend zijn de partners van De achthonderd ervan overtuigd dat dit streven om komend jaar 200 kandidaten te begeleiden naar duurzame matches, kan worden behaald. Dankzij de betrokkenheid en daadkracht van ondernemers, participatiebedrijven, uitkerende instanties, lokale overheid, onderwijs en niet in de laatste plaats kandidaten die zich aan het programma hebben gecommitteerd.

Zet jij de beweging mee door? De achthonderd is op zoek naar mensen die lef durven tonen! Meer info en contactgegevens vind je op www.de800.nl

Categorieën: Nieuws