Juist de samenwerking geeft ons meer slagkracht

"Het is mooi om een positieve impact te hebben op het leven van mensen"

Regine-van-Lieshout

“We willen dat ‘De achthonderd’ uitgroeit tot een brede beweging waarin veel verschillende partijen heel goed samenwerken. Met als gezamenlijk doel: een oplossing bieden voor twee maatschappelijke vraagstukken. Aan de ene kant staan er te veel mensen aan de kant in onze samenleving en aan de andere kant is er bij veel bedrijven een grote behoefte aan meer arbeidskrachten.

We komen al goed op gang, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we in vier jaar tijd ook daadwerkelijk 800 mensen naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt kunnen begeleiden.”

Régine van Lieshout is enthousiast over het programma Duurzame Inzetbaarheid, inmiddels omgedoopt tot ‘De achthonderd’. Het vierjarige programma ging vorig jaar mei van start met een pilot en inmiddels hebben de 25 eerste deelnemers een diploma behaald via een maatwerk-opleidingstraject. Ze kunnen nu verder met een mbo-vervolgopleiding en/of een baan in het bedrijfsleven. “Het is mooi om een positieve impact te hebben op het leven van mensen die om allerlei redenen minder kans op de arbeidsmarkt hebben”, zegt Régine van Lieshout.

Lees het hele artikel hier

Zet jij de beweging mee door? De achthonderd is op zoek naar mensen die lef durven tonen! Meer info en contactgegevens vind je op www.de800.nl

Categorieën: Ervaringsverhaal