Je leest het allemaal in ons praktische handboek.
Veel maatschappelijke vraagstukken waarmee we in deze tijd te maken hebben, zijn dermate complex dat de aanpak ervan een intensieve samenwerking van overheid en bedrijfsleven vereist. Een publiek-private samenwerking – een PPS – is een netwerkorganisatie waarin overheidsinstellingen en private organisaties samen kunnen werken aan zo’n ingewikkeld vraagstuk. Het belang van deze vorm van samenwerken zal in de toekomst dan ook alleen maar toenemen.
Maar het opbouwen van een publiek-private samenwerking is een veelomvattende klus. Het bij elkaar brengen van mensen uit verschillende organisaties en bedrijven, ieder met hun eigen achtergrond en cultuur, is al een hele taak. En als je ze dan ook nog effectief wilt laten samenwerken in een gezamenlijke aanpak, moet je goed beslagen ten ijs komen.
Leren wat werkt vertelt je alles wat je moet weten. Wij hebben in de afgelopen zes jaar de PPS De achthonderd opgezet en uitgebouwd, waarin overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en bedrijven in een goede samenwerking mooie successen hebben behaald en hebben bijgedragen aan de oplossing van een lastig arbeidsmarktvraagstuk. De kennis, ervaringen en inzichten die we daarbij hebben opgedaan, willen we met Leren wat werkt doorgeven aan iedereen die erover denkt om zelf een PPS op te bouwen.
Hoe hebben wij het aangepakt? Wat hebben we goed gedaan? Wat deden we fout? Waar hadden we niet aan gedacht? En wat – weten we nu – is onontbeerlijk om een PPS te doen slagen? Je vindt het allemaal terug in dit praktische handboek.