Dankzij Leeuwerik Plaat en Ster College (Summa College) is Mussie aan de slag

Mussie kijkt met vertrouwen naar de toekomst

Mussie aan de slag bij Leeuwerik Plaat

Er zijn momenten geweest waarop het succes voor hem ver weg leek. Nu is Mussie toch aan de slag. Bij Leeuwerik Plaat, één van de bedrijven die zich verbond aan De achthonderd. Nu kijkt Mussie met vertrouwen naar de toekomst. Dankzij zijn eigen inzet én dankzij een extra steuntje in de rug van mensen in zijn omgeving.

In Eritrea was hij timmerman, nu werkt de 22-jarige Mussie Gerezgiher Haile als logistiek medewerker bij Leeuwerik Plaat in Eindhoven. Hij is een van de eerste deelnemers aan een maatwerkopleiding van het Ster College, een combinatie van een vakopleiding, werken en extra aandacht voor taalontwikkeling.

“Hij doet het echt heel goed bij ons”, zegt logistiek manager Ruud Kronenberg. “Wij zitten als bedrijf in een omschakeling naar verdere professionalisering, we werken in verschoven diensten en daarom waren we ook al langer op zoek naar instroom van nieuwe medewerkers. Dat viel niet zo mee. We zijn op zeker moment benaderd door het Ster College met de vraag of we mee wilden doen aan een pilot van deze speciale maatwerkopleiding. En we zijn heel enthousiast over de instroom van Mussie en Yosief, die allebei statushouder zijn. Bij Mussie is de taalachterstand soms nog wel eens lastig, maar de gedrevenheid en passie waarmee hij aan het werk is, maakt dat helemaal goed. En ook de begeleiding door mentor Kiki van het Ster College is heel goed.”

Lees het hele artikel hier

Zet jij de beweging mee door? De achthonderd is op zoek naar mensen die lef durven tonen! Meer info en contactgegevens vind je op www.de800.nl

Categorieën: Nieuws