Ontwikkeling Telt Festival zet mens centraal

"We gaan voor een duurzame weg, niet voor de kortste weg"

Wie denkt dat er in coronatijd geen festival bezocht kan worden heeft het mis. Op 20, 21 en 22 april vindt het Ontwikkeling Telt Festival plaats en De achthonderd was erbij.

Régine van Lieshout, onderwijsdirecteur Summa, initiatiefnemer en aanjager van De achthonderd was gisteren samen met Antonia Da Silva, alumni van De achthonderd, te gast bij het Ontwikkeling Telt Festival. Het verhaal van Antonia, 41 jaar en geboren in Brazilië stond centraal in het gesprek.

Antonia Da Silva heeft laten zien dat maatwerk opleiden met begeleiding kan leiden tot mooie successen. Toen zij jaren geleden naar Nederland kwam voor de liefde van haar leven wilde zij graag aan de slag. Ze schreef zich in voor een opleiding maar die bleek al snel niet passend. De taal was nog te moeilijk en de combinatie met het moederschap was moeilijk te maken. Ook een tweede poging om onderwijs te volgen liep niet goed. Bij deze aanbieder van online onderwijs miste Antonia persoonlijke  begeleiding.

Antonia kwam terecht bij Ster College waar ze het voor het eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek had. Met vragen over haar kwaliteiten en persoonlijkheid voelde Antonia zich voor het eerst gehoord. Ster College adviseerde een maatwerk opleidingstraject van De achthonderd en zo startte Antonia voor een derde keer een opleiding. Régine licht toe: “In het kader van een Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen streven we naar de meest duurzame weg naar werk en niet naar de kortste weg naar werk. Ieder mens krijgt de gelegenheid om zich te ontwikkelen. We stellen iedereen de vraag: hoe wil jij je ontwikkelen? En wat is daarvoor nodig?”

Deze maatwerk opleiding met extra begeleiding bleek precies te zijn wat Antonia nodig had. Na een jaar behaalde zij haar mbo -niveau 1 diploma. Dat deed ze door een leerwerktraject in de logistiek te volgen bij werkgever Fried van de Laar uit Best. Dit bleek een goede match: na niveau 1 stroomde Antonia door naar niveau 2 en volgend jaar stroomt ze door naar niveau 3. 

 

Zet jij de beweging mee door? De achthonderd is op zoek naar mensen die lef durven tonen! Meer info en contactgegevens vind je op www.de800.nl