Talentontwikkeling in het onderwijs

De achthonderd focust nu ook op skills

Sinds kort werken we bij De achthonderd (duale trajecten LLO) met skills. Hoe we dat doen, lees je hier!

Het team van De achthonderd (duale trajecten) biedt studiebegeleiding in maatwerk leer-werktrajecten. De kandidaten behalen uiteindelijk een mbo-entree diploma, waarna ze duurzaam aan de arbeidsmarkt verbonden zijn of doorleren. De maatwerk leer-werktrajecten zijn een voorbeeld van flexibel onderwijs: met o.a. elke 6 weken instapmogelijkheden, flexibele examinering, zelf samengestelde lespakketten en persoonlijke begeleiding. Met het invoeren van skills in de opleiding is een belangrijke nieuwe stap gezet.  

Het houdt in dat studenten nadenken over hun werknemersvaardigheden en welke bijpassende skills zij willen verbeteren om een goede werknemer te worden. Zij doorlopen hierbij een proces van groei (ze maken een leerdoel, een plan met bijbehorende acties en kijken hierop terug om te bekijken of ze hierin zijn gegroeid en leggen dit vast in een portfolio). 

Een student voert zijn of haar plan uit met een to-do lijst, een check en een ta-da lijst. Vervolgens verzamelt men feedback en reflecteert. Samen met de studiecoach wordt de voortgang van de groei besproken en eventueel de overstap naar een volgende skill gemaakt. Uitendelijk worden de bewijzen in het portfolio in teams geplaatst voor zichtbaarheid.

Heb je vragen over skills in het onderwijs? Vraag bijvoorbeeld Ime van Berloo (iaa.vanberloo@summacollege.nl) naar meer informatie!

Zet jij de beweging mee door? De achthonderd is op zoek naar mensen die lef durven tonen! Meer info en contactgegevens vind je op www.de800.nl