De mogelijkheden kennen.

Uitleg voor toeleiders

Eén van De achthonderd herkennen

Wanneer je iemand voor je hebt die graag aan de slag wil maar die geen diploma’s heeft, de taal niet (goed) beheerst en/of om andere redenen niet past in het reguliere onderwijs of werkzame leven, dan kijk je wellicht naar één van De achthonderd. 

Mensen die in techniek, bouw, logistiek of zorg & dienstverlening willen werken zijn hard nodig. Daarom maken wij ons graag samen met jou hard voor het verbinden van die mensen aan (duurzame) arbeidsplaatsen, door ze op maat gemaakte opleidingen te bieden die leiden tot een startkwalificatie. 

Met startkwalificatie bedoelen we een mbo-2, havo-, vwo-diploma of hoger. 

Wat moet je weten?

De achthonderd richt zich specifiek op mensen die er zonder extra ondersteuning niet komen. Mensen voor wie een reguliere mbo-opleiding nog net een brug te ver is. Wat telt is of ze:

  • 18 jaar of ouder zijn
  • gemotiveerd zijn
  • bereid zijn fysiek werk te doen
  • bereid zijn om leren en werken te combineren
  • niet beschikken over een startkwalificatie
Deze mensen komen mogelijk in aanmerking voor een duaal traject: werken en leren in combinatie met extra begeleiding, bijvoorbeeld op het gebied van taal. Maatwerk dus! En als toeleider vragen we jou dan ook om goed te inventariseren wat de situatie van jouw kandidaat is. 
Voor wie leren uit de boeken echt geen optie is bestaat er ook de mogelijkheid een Praktijkverklaring te behalen.
toeleiders
toeleiders

Ken jij de mogelijkheden?

De achthonderd is een samenwerkingsverband tussen allerlei organisaties; van toeleiders tot opleiders en van werkgevers tot ondernemersplatformen. Ieder van ons kent tot op zekere hoogte de mogelijkheden die verbonden zijn aan onze functies in relatie tot scholing en passende arbeid. Maar weinig mensen hebben een totaalbeeld en niemand kent echt alle richtingen, eisen en voorwaarden van buiten. Maar samen weten we heel veel en kunnen we veel betekenen! 

Door ons gezamenlijk in te spannen voor een groep mensen die op de gebaande paden net overal buiten valt, zijn we tot belangrijke inzichten gekomen. 

Met De achthonderd laten we zien dat je met kleine aanpassingen, flexibele mindset en vooral de drive om er voor iedereen te zijn, tot duurzame oplossingen kunt komen die voor allerlei partijen interessant zijn.

Sounds like a plan! Wat nu?

Wanneer jij denkt dat leren-werken met extra begeleiding iets voor jou is, kijk dan eens op de website van Summa & Bedrijf. Je vindt er uitleg over de opleidingen, de uitstroomprofielen (werkrichtingen) en voorwaarden. En als je daarna méér vragen hebt dan antwoorden, neem dan gerust contact op met de studiebegeleider of met je toeleider.
Liever direct aanmelden? Dat kan door contact met ons op te nemen.