De juiste mensen vinden.

Uitleg voor werkgevers

Investeren in arbeidsrelaties

Als ondernemer van een Erkend Leerbedrijf ben je gewend te investeren. Je weet dat dit belangrijk is om te (blijven) groeien. Ook investeer je dagelijks in mensen. Jouw werknemers kosten tijd, geld en energie, maar je weet: ze leveren je ook wat op.

Investeren in mensen die nog opgeleid moeten worden is extra interessant voor werkgevers. Een belangrijk voordeel van werknemers die nog moeten leren, is dat je als werkgever een grote rol kunt hebben in wat ze leren. Je creëert niet alleen bekwame vakmensen, maar ook loyale werknemers die zich voor lange tijd aan jouw bedrijf willen committeren. 

Vencosteel is één van de werkgevers die werken met De achthonderd

Waarom zou je?

De ervaringen van werknemers die de samenwerking met De achthonderd zijn aangegaan, zijn erg positief. Er wordt dan ook écht met aandacht geluisterd naar de behoefte van de werkgever. 

Het vinden en behouden van goed personeel is voor veel werkgevers niet eenvoudig. Maar door een goede samenwerking tussen kandidaten, toeleiders en werkgevers hebben we vele successen geboekt. De kandidaten zijn gemotiveerd, loyaal en toegewijd.

Voor werkgevers hebben we een handige factsheet gemaakt met informatie over het aannemen van kandidaten.

Praktijkverklaring

Kandidaten die echt niet uit de boeken kunnen leren maar wel graag aan het werk gaan, kunnen in aanmerking komen voor een Praktijkverklaring.

Erkend Leerbedrijf worden

De bedrijven die zich aan het programma hebben gecommitteerd zijn Erkende Leerbedrijven. Dat wil zeggen dat deze  werkgevers gecertificeerd zijn om mensen te begeleiden in een leer-werk traject. Wanneer jij nog geen Erkend Leerbedrijf bent maar wel benieuwd bent of je dit kunt worden, neem dan contact met ons op. Samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Sounds like a plan! Wat nu?

Wanneer jij kandidaten graag begeleidt tot het worden van loyale, bekwame werknemers in de sector techniek, logistiek of zorg & dienstverlening, dan ben je wellicht een belangrijke partner van De achthonderd. Neem contact met ons op voor meer informatie over het programma en over de op maat gemaakte trajecten die reeds zijn opgestart.