Zelfvertrouwen en ontwikkeling bij Vitalis

WhatsApp Image 2024-02-19 at 14.37.44

In samenwerking met Vitalis, specialist in ouderenzorg, zijn we een maatwerktraject gestart. Een groep van 16 gedreven kandidaten hebben we samengebracht, allen met een gemeenschappelijk doel: groeien in werk en ontwikkeling.

Dit traject is speciaal ontworpen om de vaardigheden van de kandidaten te verbeteren en hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren. Onze focus ligt op maatwerk, specifiek het verbeteren van taal- en digitale vaardigheden, het ontwikkelen van rapportage vaardigheden en effectieve communicatie in de zorg. Persoonlijke begeleiding staat centraal in onze aanpak, waarbij we ons richten op praktijkgericht leren en individuele behoeften. Docente Dinie van Geel vertelt met passie over dit traject, waar ze samen met docente Anouk ’t Hart een grote bijdrage aan levert.

Meegroeien met behoeften

“De kandidaten van Vitalis werken in de zorg en huishoudelijke dienst en willen hun Nederlandse vaardigheden verbeteren. We zijn daarom begonnen met het identificeren van obstakels, in dit geval vooral taalbarrières die de kandidaten ervan weerhielden om volledig te bloeien in hun professionele omgeving. Dit maatwerktraject is geen vaststaand programma; het groeit mee met de behoeften van de kandidaten. Naast het ontwikkelen van de Nederlandse vaardigheden, werken we ook aan cruciale vaardigheden voor effectieve communicatie op de werkvloer. Met een mix van spreekvaardigheidssessies, culturele bewustwording en keukentafelgesprekken hebben we een sfeer van openheid gecreëerd. De kandidaten zijn gelijk gestemd en durven te praten, daar zien we ze nu écht in ontwikkelen.

Motivatie, inspiratie en groei

“Het is meer dan een traject; het is een succes. Onze deelnemers zijn niet alleen gemotiveerd, ze zijn ook moedig en inspirerend. Ze hebben hun zelfvertrouwen al flink verbeterd en zetten stappen in hun Nederlandse vaardigheden, wat blijkt uit hun groeiende vermogen om in de praktijk gesprekken te voeren. Voor Vitalis is het natuurlijk fijn om werknemers aan zich te binden door middel van dit traject én ze door te laten groeien in hun werk. Zo kunnen kandidaten uit de huishoudelijke dienst richting verzorging gaan, daar is dit traject heel mooi voor. Kandidaten zijn écht enthousiast en ze ontwikkelen gigantisch.”

Van taalbarrière naar zelfvertrouwen

De kandidaten van Vitalis spreken in groepsverband enthousiast over het traject. “Ik heb nu al heel veel geleerd en de groep voelt vertrouwd. We begrijpen elkaar en kunnen fijne gesprekken voeren over ons werk, onze culturen, tradities, dromen en onze toekomst in de zorg. Door onze Nederlandse vaardigheden te verbeteren, kunnen we kansen aangrijpen en doorgroeien binnen de organisatie. We zien écht vooruitgang, praten makkelijker in een groep en anderen begrijpen ons beter. Het is fijn om weer aan onze ontwikkeling te werken en ons zelfvertrouwen groeit enorm. Het is echt een succes”.